SINDS 1810

Schippers- en Zeilerscafé van Nederland

Wie “Muiden” zegt, zegt Kasteel het Muiderslot, Fort eiland Pampus, de Bruine Zeilvloot, Restaurant Graaf Floris V en Cafe Ome Ko. Een historische vestingstad onderdeel van 2 waterlinies met een bruisend leven. Het oudste bedrijf van Muiden, heeft al sinds 1810 een tapvergunning, Napoleon Bonaparte was hier te paard en het hele Gooi kent het roemruchte schippers- en zeilerscafé Ome Ko.

ANNO 1810

Een Gooise Tabaksplanter

Aan de voorgevel is een groot reliëf aangebracht met een afbeelding van een Gooise boer. Het zou een afbeelding zijn van degene die hier in het begin van de 18e eeuw een herberg liet bouwen. Deze verklaring wordt echter betwist. Vermoed wordt het het hier een afbeelding betreft van een Gooise tabaksplanter, gelet op de tabaksbladeren in zijn rechterhand en de rol tabak waar zijn linkerhand op rust. Het beeld zou herinneren aan het bestaan van de tabaksplantages in deze streek.

 
 
ANNO 1810

Een Rijksmonument

Het als Rijsmonument erkende pand van Ome Ko moet voor 1756 gebouwd zijn. In dat jaar vond een grote verbouwing plaats. Het pand staat op de hoek van de Herengracht en de Naarderstraat in Muiden, nabij de brug van de Groote Zeesluis over de Vecht. Deze plek leende zich goed voor een horecafunctie. Sinds 1810 is het pand dan ook in gebruik als café.

ANNO 1810

The Place to Be

In de zomer is ons terras de place to be met het perfecte uitzicht op de sluis. Onder het genot van een hapje en een drankje kunt u hier van ‘s ochtends vroeg tot ’s avonds laat genieten van alle bijzondere (grappige) taferelen.

In de winter is het heerlijk toeven bij de open haard van “de huiskamer van Muiden”. Geniet van borrelhapjes, speciaal bier van de tap of één van onze heerlijke wijnen. Ook hebben we heerlijke snert en uiteraard mag onze signature dish “Balletje gehakt van Ome Ko” niet missen op onze lunchkaart.

Sinds 2018 zijn ook onze diner mogelijkheden flink opgefrist en kunt u nu verrassend goed bij ons eten! Dagelijks hebben we een wisselende daghap en wekelijks een wisselend vegetarisch gerecht, of neem eens een kijkje op onze menukaart.

 
Café Ome Ko - Muiden

Een café met een ziel

Een goed café ademt de ziel van een gemeenschap. Er wordt gedronken en gegeten, gepraat, gelachen, genoten. Er worden geheimen en verdriet gedeeld en er worden vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van het dorp; mensen voelen zich er thuis. Café Ome Ko is zo’n plek, met een historie van ruim 200 jaar.

© 2021 Café Ome Ko is onderdeel van PRL Horeca Groep

Design & Maintenance Bohlding.nl